Erasmus #7: První výuka

Druhý týden se nesl ve znamení postupného rozjezdu školy. Hned v pondělí dopoledne jsem měl první přednášku. Sešlo se nás asi 25 a přednášející přišla s velkým předstihem. Přednáška byla především představovací (a to nikoliv jen jednostraně). Příjemné povídání před hodinou se velmi lehce změnilo v přednášku a zase zpátky, poté co jsme všechno vytyčené stihli dřív.

Další přednáška tento týden ještě opadla a tak jsem se vypravil na Grønlands Torg, kde mají výrazně levnější ovoce a zeleninu než v supermarketech a také suroviny, které jinde seženete obtížněji (například suchou čočku či hrách).

Úterý jsem měl volné (odpadlo mi cvičení) a tak jsem kromě registrace ve sportovním klubu (SiO Athletica), díky kterému mám volný/levný přístup na řadu sportovišť a sportovních aktivit.

Večer jsem se pak stavil na pravidelné setkání deskovkářů, sice dalo práci je trochu najít. Rozdělili jsme se na dvě skupinky a zahráli pár her (anglická pravidla opravdu potěší).

Ve středu jsem pak nemohl vynechat přednáškovou show How to be a Norwegian student, jejíž hlavní poselství bylo, že Norové se snaží být ve všem velmi účelní... Dojem si můžete udělat z podobné přednášky stejného autora:

Citace: "V Norsku je do určité nadmořské výšky neslušné ostatní lidi zdravit. Od určité nadmořské výšky je naopak neslušné je nezdravit."

Poté následoval něco jako "náš" (MU) jarmark spolků (i když s cca 800 lidmi a do toho hrající hudbou to bylo spíš podobné indickému davu než něčemu organizovanému). Já se upsal do dvou (deskovkářů a do fotokroužku).

Ve čtvrtek jsem si byl (konečně) půjčit běžky (když už tu od začátku týdne sněží) a poté utíkal na další přednášku (předmětu, který sice ještě nemám zapsaný), ale který vypadá velmi dobře.

V pátek jsem si skočil krátce zaběžkovat (nic moc...) a vyprat své (veškeré) prádlo ;-)

 
24. 1. 2015 21:36 Erasmus, škola


Tagy

informace (20), návod (2), mysql (1), užitečné (7), internet (1), komix (99), ironie (1), humor (99), Bůh (2), škola (38), plánování (1), Čas (2), hříchy (1), otroctví (1), esej (4), Erasmus (24), project management (2), programming (17), teamwork (1), bad code (1), práce (2), clean code (1), good architecture (1), společnost (3), rodičovství (2)

Hledání

Odběr zpráv

RSS feed Blog (RSS)