Erasmus #3: Zařizování

Ubytování studentů univerzit v Oslu má pod palcem organizace SiO, která kromě ubytování řeší další služby mezi které patří univerzitní sportoviště, školky, zdravotnické služby, kariérní centra a provoz jídelních provozů.

Veškerá komunikace s SiO probíhala přes jejich webovou stránku... Při "objednávání" pokoje jsem si nejdřív musel vybrat zdali objednávam bydlení pro sebe, pár či rodinu, vybrat si zda chci vybavený nebo nevybavený pokoj a pak sestavit prioritní seznam 5 lokací, které byly napříč skoro celým Oslem... přičemž ceny se dost lišily... a nejlevnější byly ve studentských čtvrtích.

Jako Erasmus student jsem měl garantováno, že se na mé ubytování dostane. Takže jsem dostal hned svou první preferenci ve studentské čtvrti Kringsjå s vlastním koupelnou a záchodem.

Obvykle vybavení pokojů je: židle, stůl, postel a nějaká skříň nebo regál. Avizované vybavení kuchyně není žádné, ale může být poměrně široké, podle toho co se podařilo zanechat předchozím studentům.

Obojí v mém případě znamenalo, že jsem si hned druhý den (sobota) udělal výlet do IKEI, která se po letmém srovnání na webu (i později v praxi) ukázala být stejně drahá v ČR (a to po přepočtu!).

První půlka soboty výrazně prosněžila, takže při cestě do a z IKEI všude leželo tak 15 cm sněhu, ne že by to někomu vadilo. Hromadná doprava jezdila na čas (jen to vystupování bylo: mind the gap snow).

Po zabydlení se zbytkem věcí jsem pak zašel do kina na The Imitation Game, která u nás bude mít premiéru až na konci ledna... Automaticky anglicky s norskými titulkami. Reklam stejně jako u nás, ale tady nevypadalo, že by jim větší část kinosálu věnovala pozoronost. Trailery na nějaké norské filmy byly některé dost WTF. Samotný film pak byl povedený... Můžu tedy doporučit.

A cestou zpátky jsem se vydal kus centrem, a pak se projel zpátky... s tím, že město už vypadalo už skoro uklizené od sněhu.

A pak se v neděli probudíte a venku vidíte nových 10 cm sněhu...

Musím si někde sehnat běžky.

 
11. 1. 2015 21:40 Erasmus, škola


Tagy

informace (20), návod (2), mysql (1), užitečné (7), internet (1), komix (99), ironie (1), humor (99), Bůh (2), škola (38), plánování (1), Čas (2), hříchy (1), otroctví (1), esej (4), Erasmus (24), project management (2), programming (17), teamwork (1), bad code (1), práce (2), clean code (1), good architecture (1), společnost (3), rodičovství (2)

Hledání

Odběr zpráv

RSS feed Blog (RSS)