Erasmus #13: Jaro

Od posledního zápisku sice uplynuly tři týdny, ale ono se během těch týdnů zase tolik nestalo, teda aspoň mně to tak přijde.

Konkrétně jsem byl na jednom pěším výletě kolem jezera Maridalsvannet, což je vodní nádrž kousek od Sognsvannu. Mimojiné se z této nádrže čerpá pitná voda pro Oslo. I přes teplotu nad nulou byla pořádně zamrzlá (ale testovat se mi to nechtělo). Protože teploty byly nad nulou už delší čas, tak většina cest byla buď namrzlá nebo trochu zledovatělá (včetně běžkařských tras).

Minule rozběhnutý nápad Prezentace národů pokračoval i další týden prezentací Slovenska a Mexika (fotky) a další týden prezentací Polska a Japonska (fotky), jako minule všechny prezentace byly vtipné a ochutnávky jídla chutné.

Poměrně velké množství času sežralo finišování týmové analýzy (10 stránek) do IT and management a příprava a následná prezentace našeho dosavadního postupu. Feedback jsme zatím nedostali, ale podle všeho to šlo celkem hladce.

Hned ten stejný týden jsme dostali další domácí úkol do Software testing a to vypracovat v týmu statickou analýzu (5 stránek) nějakého našeho projektu. Což naštěstí nebylo příliš složité, takže na tom jsem strávil jen asi den.

Potom jsem uspořádal druhou filmovou noc, kde jsme se tentokrát dívali na první tři epizody (z šesti) seriálu Bitva o těžkou vodu, který se mimochodem natáčel hodně v Praze (zatím jsme identifikovali 3 lokace). Zatím mohu říct, že je to celkem velkovýpravné, dobře řemeslně odvedené a faktograficky přesné, takže můžu doporučit (i když by to chtělo o něco lepší titulky :P).

Počasí začínalo už od druhé půlky února vypadat jarně, teploty prakticky neustále nad nulou, sníh se začínal velmi rychle topit (což znamenalo na přechodnou dobu víc ledu obzvláště na chodnících) a momentálně už jsou teploty venku přes den kolem 8 stupňů a prakticky všechen sníh roztál, sluníčko svítí a jaro je vyloženě za dveřmi.

 
9. 3. 2015 13:05 Erasmus, škola


Tagy

informace (20), návod (2), mysql (1), užitečné (7), internet (1), komix (99), ironie (1), humor (99), Bůh (2), škola (38), plánování (1), Čas (2), hříchy (1), otroctví (1), esej (4), Erasmus (24), project management (2), programming (17), teamwork (1), bad code (1), práce (2), clean code (1), good architecture (1), společnost (3), rodičovství (2)

Hledání

Odběr zpráv

RSS feed Blog (RSS)