Erasmus #1: Cesta do Osla

Před rokem se odebrali na Erasmus dva mí kamarádi a právě jejich zkušenost (a výlet za nimi) mě postrčily k tomu, abych si tu přihlášku podal i já.

Po roce starání se o tamagoči (celý byrokratický proces), krmení dopisy, formuláři, podepisování smluv, skenování, mailování,… přišel konečně začátek ledna, kdy bylo vše vyřízené (včetně mých zkoušek z podzimního semestru) a mě zbylo akorát se zabalit a odcestovat.

Stejně jako kamarádi minulý rok, i já se rád podělím o své zážitky a zkušenosti s kýmkoliv kdo toto čte :]

Letěl jsem v pátek (9. 1.), ale do Prahy, odkud mi letělo přímé letadlo do Osla, jsem se na druhý pokus dostal už ve čtvrtek (po přebookování jízdenky StudentAgency z pátku na čtvrtek :)).

Letištní procedura i samotný let byly jako vždy: standardizované, klidné a předvídatelné. Jen při startu trochu foukalo.

Po přistání jsem měl necelé dvě hodiny abych si vyzvedl klíče od svého pokoje, což se ale kvůli drobné epizodě se zavazadlem (objevilo se na pásu asi půl hodiny poté co cedule hlásila "všechny zavazadla na páse) nepodařilo. Naštěstí jsem byl domluvený, že mi klíče kdyžtak nechají k vyzvednutí v boxech na PIN.

Pak jsem se ubytoval na pokoji (15 m2 + vlastní koupelna a záchod)… Došel si koupit večeři a snídani… zhrozil se (spolu se stejně dorazivším holanďanem) nad stavem sdílené kuchyně (což si vyžádá samostatný zápisek), podíval se na večerníček a hurá do postele v prozatimním spacáku.

 
10. 1. 2015 22:55 Erasmus, škola


Tagy

informace (20), návod (2), mysql (1), užitečné (7), internet (1), komix (99), ironie (1), humor (99), Bůh (2), škola (38), plánování (1), Čas (2), hříchy (1), otroctví (1), esej (4), Erasmus (24), project management (2), programming (17), teamwork (1), bad code (1), práce (2), clean code (1), good architecture (1), společnost (3), rodičovství (2)

Hledání

Odběr zpráv

RSS feed Blog (RSS)